Kazen

Een aanbod van meer dan 250 kazen…

Het kazenfeest is een unieke kans om Waalse en andere kazen te (her)ontdekken. Een aanbod van meer dan 250 kazen door een dertigtal producenten, allen met maar één doel: presentatie van traditionele producten van goede kwaliteit.

Waalse kazenwedstrijd

Het Comité “Steun de Waalse Kazen” organiseert jaarlijks de Waalse Kazenwedstrijd. Het doel is om de Waalse kaasproducenten meer erkenning en bekendheid te geven. Een jury zal de beste kazen selecteren in vastgestelde categorieën. Op basis van deze selectie, presenteren journalisten vervolgens een artikel over “de lekkerste kaas” in de pers. De “Speciale Grote Provincie Prijs” zal worden toegekend aan één van de geselecteerde kazen. Op dezelfde manier zullen de aanwezige chefkoks de “heerlijkste kaas volgens de grote chefkoks” kiezen. De uitslag van deze wedstrijden zal gepresenteerd worden tijdens “Retrouvailles”, grote happening in de stad Luik (in het stadspark Boulevard d’Avroy), het eerste weekend van september).

Het ontstaan van het comité “Steun de Waalse Kazen” dateert uit 1985 en bestaat uit Kaasmeesters en dé grote Kaasmeester van een gerenommeerd Kaasbroederschap. De voorzitter is de heer René ALDENHOFF.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.